Heeft u afgelopen jaren een werknemer moeten ontslaan wegens langdurige arbeidsongeschiktheid? En heeft deze werknemer bij het ontslag een transitievergoeding meegekregen? Dan kunt u vanaf 1 april 2020 compensatie aanvragen voor deze ontslagvergoeding. Dit kan met terugwerkende kracht: de compensatie geldt voor alle dienstverbanden die zijn geëindigd vanaf 1 juli 2015. U kunt de aanvraag indienen bij UWV.

Compensatieregeling transitievergoeding

Gepubliceerd: 28-01-2019, laatst gewijzigd: 29-03-2023

Personeelsdossier 

Bij de beoordeling van uw aanvraag gebruikt UWV zoveel mogelijk de gegevens die ze al heeft, maar moet u ook zelf informatie overleggen. Denk onder meer aan de arbeidsovereenkomst, de duur van de arbeidsovereenkomst, de hoogte van de transitievergoeding en de totale kosten van de loondoorbetaling tijdens ziekte. Verzamel in ieder geval de volgende documenten zodat u deze, als het nodig is, kunt meesturen met de aanvraag:

  • de ontslagvergunning;
  • de beëindigingsovereenkomst (inclusief documenten waaruit blijkt wanneer de werknemer ziek was en dat hij bij het einde van de arbeidsovereenkomst nog steeds ziek was);
  • gegevens die gebruikt zijn om de hoogte van de transitie-vergoeding te berekenen;
  • het bewijs dat de (totale) transitievergoeding is betaald.

 

Bron: Aan de Orde #2 | 2019

Wilt u advies over dit onderwerp specifiek voor uw persoonlijke situatie?
Laat het ons weten.

Maak een afspraak